Bilindiği üzere 2.7.1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununun mükerrer 138. maddesinde,
"Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan maktu harçlar (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. Bu suretle hesaplanan harç tutarlarının 10 Yeni Kuruşa kadarki kesirleri nazara alınmaz."
hükmü yer almaktadır.
Maliye Bakanlığı yayımladığı 11/11/2016 tarihli ve 29885 sayılı Resmi Gazete'de yer alan 474 Seri No'lu Vergi Usul Kanunu Genel tebliği ile 2016 yılı için yeniden değerleme oranı 3,83( üç virgül seksen üç) olarak tespit etmiştir.
Hemen herkes harç miktarlarının yeniden değerleme oranında artırılmasını beklerken, Bakanlar Kurulu uzun bir aradan sonra sürpriz yaparak 24.12.2016 tarih ve 29928 sayılı Resmi Gazete'de yayımladığı 20/12/2016 tarihli ve 2016/9641 sayılı Kararnamesi ile, 1/1/2017 tarihinden itibaren uygulanmak üzere 492 sayılı Kanuna bağlı tarifelerde yer alan ve 75 Seri No'lu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile tespit edilerek 2016 yılında uygulanan maktu harç tutarlarının (maktu ve nispi harçlar asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) yeniden değerleme oranı dahil olmak üzere % 7,5 (yedi virgül beş) oranında artırılmasına karar vermiştir.
Maliye Bakanlığı da, söz konusu Kararnameye uygun olarak 2017 yılında uygulanacak harç tutarlarını belirtilen oranda artırarak, 27.12.2016 tarihli ve 29931 sayılı Resmi Gazete'de yayımladığı 78 Seri No.lu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklamıştır. Buna göre, 1/1/2017 tarihinden itibaren uygulanacak olan maktu ve nispi harç tutarları ve oranlarını gösteren tablolar aşağıda yer almaktadır.
Saygılarımla.
Tarih : 04.01.2017
Abdullah TOLU
Yeminli Mali Müşavir
info@toluenymm.com
YAZININ TAM METNİ AŞAĞIDADIR...
Not: Daha güzel ve üstün bir okuma keyfi için yandaki işaretleri kullanarak, sunum şeklinde veya tam ekran olarak okuma yapabilirisiniz..
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
Süresinde verilmeyen boş beyanname vergiye uyumlu mükellef indirimini engeller mi?Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 121. maddesinde yer alan düzenleme kapsamında, vergiye uyumlu olarak tanımlanan bazı mükellefler, beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin %5’ini ödenmesi gereken gelir veya kurumlar vergisinden indirilebiliyor.
Kapıcı ve hizmetli çalıştıranlar dikkat!Bugün süre doluyor!
PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Değer artış kazançları tespitinde takdir komisyonları tarafından yapılan hatalı işlemlerSon yıllarda vergi idaresi (5) yıl içerisinde satılan gayrimenkuller üzerinden elde edilen kazançları vergileme yönünde çalışmalar yapmaktadır.
Gelir İdaresi Başkanlığından Duyurular...
Defter tasdiki ve özellik arz eden kayıt düzeniVergi Usul Kanunu’nun 223’üncü maddesi uyarınca; defterler, iş yerinin, iş yeri olmayanlar için ikametgâhın bulunduğu yerdeki noter veya noterlik görevini ifa ile mükellef olanlar, menkul kıymet ve kambiyo borsasındaki acentaları için borsa komiserliği tarafından tasdik olunur.
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 5)27.10.2018
E-Beyanname Yetkisi Hakkında Duyuru;
FİNANSAL TÜKETİCİLERDEN ALINACAK ÜCRETLERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK24.10.2018
Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 Yayınlandı. 22.10.2018
Defter Beyan Duyuru20.10.2018
Kreş ve Gündüz Bakımevi Yardımı24010506-010.07.01-E.13565450
Sorumlu sıfatıyla eksik beyan edilen KDV tutarı için yapılacak uygulama
İşyerindeki ücretin başkalarıyla paylaşılması fesih nedeni midir?Uygulamada işverenlerin ücret zam bilgilerini gizli tutulması için iş sözleşmelerine hüküm koydukları ya da ayrı bir gizlilik sözleşmesi yaparak ücret gizliliği politikası uyguladıkları bilinen bir gerçektir.
KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 21)
2018 Yılı Üçüncü Geçici Vergi Döneminde Uygulanacak Yeniden Değerleme Oranına İlişkin Sirküler Yayınlandı. 
Tapu harçlarına indirim geliyor
Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Kapıcı ve hizmetli çalıştıranlar dikkat!
52, 53, 54 ve 55 Nolu Belge Türlerinde Değişiklik Yapıldı
Vergi indiriminde yeni şart!

Kısa çalışma ödeneği üç ay uzayacak mı?
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE İLGİLİ ÖZELGE ÖZETLERİ
PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Piyasada kredi kartına nakit verilmesinin mali sonuçları
Değer artış kazançları tespitinde takdir komisyonları tarafından yapılan hatalı işlemler


