GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NA İLETİLMESİ DİLEĞİYLE BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ



GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NA
İLETİLMESİ DİLEĞİYLE
BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ

Tüm SMMM Meslektaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Meslek odaları ve üst birlik örgütünün hantal yapısından,  "YMM 'ler çıkarlarına ters gelen her turlu uygulamayı dava konusu yapıyor ve yaptılar. Bız ıse sadece seyrettık.
Bizim camiamız ise susar ve izler. Uysal koyundur... (!)" 
Kimseye minnet etmeden hakkımızı almanın, toplana / dağıla laf-ı güzaftan değil, bilakis, kurumları zorlayarak ve hatta dava etmekten geçtiğini örneklemlerde görmek mümkündür.
Bu davaların Muvaffakiyetlerinin tüm meslektaşlara yarar sağladığı / sağlayacağı aşikardır.

" Yasa tanımayan tekelleşme, serbest piyasa ekonomisine geçiş sürecinde, kapalı ekonomide elde ettiği kazanımlarını yani rant’ını kaybetmemek amacıyla, Anayasa’nın 10.maddesi ihlal edilerek, yapılan ikincil düzenlemelerle Smmm ünvanlı Bağımsız Denetçiler’in gözünün içine bakarak adeta dalga geçiyor.

 TBMM’de gece yarısından sonra yapılan operasyonla, Ymm meslek mensuplarını Bağımsız Denetçi yapan tekelleşme’nin bu oyununa karşı, Smmm meslek mensuplarının yapmış olduğu başkaldırı, birlik ve beraberlik içerisindeki başkaldırısı, isyanı ne oldu da sessizliğe gömüldü. !!! "


Angaryaları bizlere yaptıran zihniyet, diğer taraftan YMM 'lerin vesayetine veya YMM 'lere alt eleman yetiştirir gibi SMMM kabulü yapmıştır..

"Öğrendikçe de şeffaf olunması gerçeğinde zorlamaya başlıyoruz.
YMM 'lerin SMMM 'leri kendilerine taşeron ettiği bir sistem haline dönüşürken " kimsenin sesini kısarak oturması doğru olmamakla birlikte, örgütlü yürüyüşün gücüne innamak gerçeğinde, mesleki siyaset yapmalıyız.
Bu vesile ile;

" Sayın Başbakanım, Sayın Bakanım, bakanlığınız tarafından çıkarılan ilgi yönetmeliğin, değiştirilmesi yada iptal edilerek EŞİTLİK ve ADALET ilkeleri içerisinde, 5200 sayılı kanun ile oluşturulan pazarın,  küreselleşme sürecinde kaos ortamında olan mesleğin ve meslekdaş arasında  ADİL ve HAKÇA paylaşımı için, 6102 sayılı TTK ve 660 sayılı KHK hükümlerine paralel bir yasal düzenleme yapılmasını, kanaatimce Kamu Gözetimi Kurumu’ndan görüş alınmasını, Anayasa’nın 10.maddesine aykırı olmayan yasal düzenleme yapılması hususlarında gereğinin yapılmasını arz ve talep etmek görevimiz olmalıdır. "

Tüm bu sorular ve daha fazlası devamlı yazılıp durmakta.

YMM distopyasını kırmak adına BİMER 'e ithafen yazılıp sadece kendi bilgilerinizi doldurarak, göndereceğiniz dilekçeyi paylaşıyorum..

İsteyen SMMM 'nin kenarda nasılsa birileri birşeyler yapar diyerek arsız bir tavırla seyr-ü seferi seyredeceğine, aynı dilekçeyi ve hatta daha güzel yazıyor ise onu BİMER 'e göndererek kamuoyu oluşturmasını diler, 
B
ilvesile; KENARDAN SEYRETMEDEN YORUMLARINIZ İLE HİÇ DEĞİLSE KATKIDA BULUNMANIZI 
İSTİRHAM EDERİM...

Saygı ile..
Selahattin İpek
SMMM-Bağımsız Denetçi
bdselahattinipek@gmail.com


BİMER 'E GÖNDERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ VEYA BURAYI TIKLAYINIZ...
www.dt-audit.com/dosyalar/Bımer-bakanlık.docx

24 Mayıs 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29365
YÖNETMELİK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

 

TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİKLERİ İLE TARIMSAL ÜRETİCİ MERKEZ

BİRLİKLERİNİN DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



6 Haziran 2015 Cumartesi 22:27

http://www.dt-audit.com/haber/gida-tarim-ve-hayvancilik-bakanliginailetilmesi-dilegiylebasbakanlik-iletisim-merkezi-327.html