Tekirdağ'da ziyaretlerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, geldiği Ergene ilçesinde ilk olarak Yulaflı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Cross Jeans Fabrikası’nı ziyaret etti. Öğle yemeğini fabrika yemekhanesinde işçilerle beraber yiyen Bakan Müezzinoğlu, fabrika yöneticileri ile basına kapalı olarak bir görüşme yaptı. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra cuma namazını kılmak için Velimeşe Mahallesi’ne geçti. Namazını cami avlusunda kılan Bakan Müeezinoğlu, daha sonra cami içerisinde cemaate seslendi. “Bir şeye çok fazla ihtiyacımız var, hocalarımız da çok söylerler. Müslümanlar kardeştir” diyen Bakan Müeezinoğlu, “Kardeşlik duygularını güçlendiren, birbirimizi daha çok seven, birlikten güç doğar anlayışına sahip çıkan ve birbirimizi anlayarak, severek inşallah yarınlarımızı planlayacağız. 80 milyon çok büyük bir milletiz, çok güçlü bir milletiz. Birlikte kardeşlik duyguları içinde inşallah yenemeyeceğimiz hiçbir zorluk, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir hainlik yoktur. İnşallah önümüzdeki dönem bir taraftan o hainlere her türlü hesabı sorarak, bedeli ödeterek inşallah geleceğimizi de bugünden daha mamur yaparak bir gelecek yürütmeyi Rabbim bizlere nasip etsin” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, “Bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı Rabbime şükrediyorum. Dualarınızı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizlerden esirgemeyin, en çok duaya ihtiyacımız var. Sizlerin duaları bizlerin gücüdür. Bu anlamda sizlerden aldığımız o enerji ile sizin hak ve hukukunuzu koruyarak daha güzel günleri bu ülkeye, bu millete yaşatmayı Rabbim bizlere nasip etsin” diye konuştu.
“Geçmişe dönük yeni bir planlama, uygulamaya geçecek”
Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Genel Sağlık Sigortası borçları ile ilgili herhangi bir af durumu söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya, “Şu anda yapılandırma ile ilgili bir çalışma yok ama Genel Sağlık Sigortası'nın ödemesindeki geçmişe dönük yeni bir planlamayı, yılbaşından itibaren uygulamaya geçecek çalışmayı yapıyoruz. O şimdi hükümete gidecek, süreç daha 2-3 ayı alır” yanıtını verdi.
Emeklilikte yaşa takılanların durumuna ilişkin soruya kısa bir yanıt veren Bakan Müeezinoğlu, “Takılmaya devam edecekler” dedi.Cami çıkışı Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul’un daveti üzerine kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelerek çay içen Bakan Müezzinoğlu’na Velimeşe ile özdeşleşen mahallenin meşhur içeceği boza ikram edildi. Bakan Müezzinoğlu’na Ergene programında Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay, AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım ile birim müdürleri, daire amirleri ve protokol üyeleri eşlik ettiler.
Türkiye
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
İşe devamsızlık tutanakları hangi hallerde geçersiz sayılabilir?
İşçinin işverenden izin almaksızın ve haklı bir nedeni olmaksızın 4857 sayılı İş Kanunu’nda belirtilen süreler kadar işe devam etmemesi hali devamsızlık olarak tanımlanabilir...
Piyasada kredi kartına nakit verilmesinin mali sonuçları
Bağımsız Denetçilik Sınavına Katılacak Adaylara Ait Liste ve Sınav Giriş Yerleri
Serbest meslek erbabı tarafından bazı giderler ve üye olunan mesleki kuruluşlara yapılan ödemeler
SGK'dan Şirketler İçin Yeni Düzenleme!SGK, kuruma borcu bulunan şirketleri ve kişileri yakından ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yaptı.
Vergi kaçıran yandı! Bin kişilik özel ekip kuruluyorVergi alanında yaşanan suistimaller üzerine Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın uzun zamandır alt yapısını oluşturduğu yeni birim hayata geçiriliyor.
Bağımsız denetime tabi şirketlerde Finansal Raporlama Standardının uygulanması
Şirket Alımlarında Güncel Bir TartışmaTürk Ticaret Kanunu’nun 356. maddesi, anonim şirketlerin kuruluştan itibaren iki yıl içinde yapacakları bazı devralma işlemleri için uzun ve nispeten zorlu bir süreç öngörüyor.
PİYASA MUHASEBECİLERİ (Mali Müşavirler) SELAHATTİN İPEK Birliğiniz birimi marifetiyle, altında imzaları olanlar tarafından genelge ile duyurulan ve sonuç kısmında “PİYASA MUHASEBECİLERİ” (Mali Müşavirler) olarak bahsi geçen 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Resmi Sicilde kayıtlı parantez içi Mali Müşavirler kastediliyorsa –ki algıda seçicilik anlamında başka bir anlaşılacak taraf bırakmıyor bu imzayı koyanları kınıyor ve derhal büyük bir hatadan dönülerek tüm camiamızdan bir tekzip ile aynı şekilde, ”özür dilenmesini” arz ve talep ediyorum.
KDV İADESİ, % 120 TEMİNAT VERENE 5 GÜN İÇİNDE!!! / YMM ABDULLAH TOLUVERMEYENE EN AZ 2 AY SONRA YAPILACAK!
Nasıl yani dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Evet, doğru duydunuz: İadesini istediğiniz KDV tutarının % 120’si kadar teminat mektubu verirseniz iadeniz hiçbir kontrol falan yapılmadan 5 gün içerisinde yapılacak.
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)
Maliye Bakanı Ağbal'dan KDV açıklamasıMaliye Bakanı Naci Ağbal, yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabileceğini belirterek, "Böylece, kontroller veya bazı eksiklikler nedeniyle iade sürecinin gereksiz yere uzamasının önüne geçilecek." dedi.
DİKKAT! KGK RESMİ SİTESİNDE DEĞİŞİKLİK... BD Selahattin İPEKBD YMM ve BD SMMM ayrımcılığına ev sahipliği yapan Denetçi Resmi Sicili, artık sadece Ad / Soyad ve Şehir olarak vurgulanarak, BAĞIMSIZ DENETÇİ ÜNVANINI ÖN PLANA ÇIKARMAKTADIR.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan:FİNANSAL ARAÇLAR STANDARDINA İLİŞKİN TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI
(TFRS 9)HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 55)
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan :KURUL KARARI KAYİK Hariç Sorumlu Denetçi Olarak Yetkilendirilmiş Olanların 1/1/2017 Tarihinden Sonraki Durumu
DENETÇİ DERNEKLERİNİN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ(!) Selahattin İPEK 
Tapu harçlarına indirim geliyor
Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Kapıcı ve hizmetli çalıştıranlar dikkat!
52, 53, 54 ve 55 Nolu Belge Türlerinde Değişiklik Yapıldı
Vergi indiriminde yeni şart!

Kısa çalışma ödeneği üç ay uzayacak mı?
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE İLGİLİ ÖZELGE ÖZETLERİ
PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Piyasada kredi kartına nakit verilmesinin mali sonuçları
Değer artış kazançları tespitinde takdir komisyonları tarafından yapılan hatalı işlemler


