Yurt dışı borçlanması yaparak bağlandıktan sonraki süreçte altı aydan daha uzun süre yurtdışında bulunmanız halinde, yurtdışında çalışıp çalışmadığınızı ve ikamete dayalı bir sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği alıp almadığınızı gösterir belgeleri,
SGK’nın www.sgk.gov.tr internet sitesinde “Emeklilik > Form ve Dilekçeler” başlığı altında yer alan “3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi” ile birlikte altı aylık sürenin dolduğu tarihten sonra üç ay içinde SGK’ya göndermeniz gerekmektedir.
Altı aydan daha uzun süre yurtdışında bulunduğunuz halde, yurtdışında çalışıp çalışmadığınızı ve ikamete dayalı bir sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği alıp almadığınızı gösterir belgeleri, 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi ile birlikte süresi içinde Kuruma vermediğiniz tespit edildiğinde aylığınız size bildirimde bulunmaksızın durdurulur.
Aylıklarınız, belgeleri gönderinceye kadar ödenmez.
Kaynak SGK mevzuat yayınları

Ahmet Metin AYSOY
SGK E. Başmüfettişi
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.
MALİYE'DEN KONUT ALICILARINA SOĞUK DUŞ! YMM ABDULLAH TOLUKDV ORANI GEÇİCİ OLARAK % 18'DEN % 8'E İNDİRİLEN KONUT ALIMLARI NEDENİYLE 8 EYLÜL 2016 TARİHİNDEN ÖNCE FATURA ALINMIŞSA, % 10 KDV FARKI ALICILARA İADE EDİLMEYECEK, ÜZERİNE BİR BARDAK SOĞUK SU İÇECEKLER
TAŞINMAZ GELİŞTİRMEDE YERLEŞİLEBİLİRLİK ANALİZİ
HASTANE YER SEÇİM KRİTERLERİ
T E Ş E K K Ü R L E R...!!! - DENETİM KÜTÜPHANESİ / DT-AUDIT.COM
Mükellef Hakları Üzerine Bir Düzenleme: Vergi İncelemelerinde Yeni Esaslar
ESMMMO - "6736 Sayılı Kanun ile FIRSATLAR VE RİSKLER" KONULU SEMİNERİMİZ YAPILDI
İSTANBUL İLİNDE BAĞIMSIZ DENETÇİLERİN E-DEVLET UYGULAMALARINA BAKIŞI AÇISINDAN BİR ANKET
HAYAL ETTİKLERİMİZİ BAŞARABİLMEK TERCİHLERİMİZDE SAKLIDIR / Selahattin İPEK
Muhasebe kandırmacaları
SGK E-BİLDİRGE ŞİFRESİNİ VEKALETNAME İLE ALANLARIN SİGORTA PRİM BORÇLARINDAN İŞVEREN VEKİLİ OLARAK MÜTESELSİLEN SORUMLU TUTULMASISerbest muhasebeci mali müşavirlerin, muhasebe ve müşavirlik hizmeti verdikleri mükelleflerin SGK e-bildirge şifresini vekaletname ile aldıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vekaletname ile şifre alan meslek mensuplarını sisteme işveren vekili olarak tanımladığı; ödenmeyen primlerle ilgili olarak işveren vekili oldukları gerekçesi ile meslek mensuplarına borç tebligatları yaptığı şikayetleri bulunmaktadır.
Fatura Sayılarını Bildirim Yeniden Geldi.
E-devlet ile hangi sorgulamaları yapabilirim?E-devlet sistemi ile 22 devlet kurumuna ait sorgulama işlemlerini yapabiliyorsunuz. E-devlet sisteminden yararlanabilmek için E-devlet giriş şifreniz olmalıdır. Aksi takdirde bu sisteme giriş yapamazsınız.
GİB üzerinden vergi borcunuzu sorgulayabilirsiniz!Vergi borcu sorgulama işlemleri ile vatandaşlar vergi dairesini ziyaret etmeden ödemek zorunda oldukları vergi tutarlarını öğrenebiliyor. Vergi borcu sorgulama işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapmak mümkündür. Siz de yazımızdan yardım alarak vergi borcu sorgulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.
YURTDIŞI BORÇLANMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR .......Kısa notlar........Vedat İLKİ - Sosyal Güvenlik Uzmanı
UYARILARA RAĞMEN ISRARLA SİGARA İÇEN İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİ SONLANIRVedat İLKİ / Sosyal Güvenlik Uzmanı
BİREYSEL EMEKLİLİK NEDEN İSTENİR? / Vedat İLKİ - Sosyal Güvenlik Uzmanı
TAVANDAN PRİM ÖDEYENLER 3 BİN İLA 4BİN ARASINDA EMEKLİ AYLIĞI ALIYORVedat İLKİ / Sosyal Güvenlik Uzmanı
Tapu harçlarına indirim geliyor
Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Kapıcı ve hizmetli çalıştıranlar dikkat!
52, 53, 54 ve 55 Nolu Belge Türlerinde Değişiklik Yapıldı
Vergi indiriminde yeni şart!

Kısa çalışma ödeneği üç ay uzayacak mı?
KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE İLGİLİ ÖZELGE ÖZETLERİ
PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Piyasada kredi kartına nakit verilmesinin mali sonuçları
Değer artış kazançları tespitinde takdir komisyonları tarafından yapılan hatalı işlemler


