Vergi borçları yeniden düzenlenmeli

Ana Sayfa » Haberler » Ağbal: Varlık Barışı İçin Sıradışı Bir Kampanya Yapacağız

Ağbal: Varlık Barışı İçin Sıradışı Bir Kampanya Yapacağız

 
 
Ağbal: Varlık Barışı İçin Sıradışı Bir Kampanya Yapacağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal NTV'de açıklamalarda bulundu.

Konuşmadan satır başları şöyle: Yabancılar aldıkları konutu bir yıl ellerinde tutmaları gerekecek. Eğer bir yıl içinde satarlarsa KDV ödeyecekler. Yurt dışında yerleşmiş vatandaşlar da gelip konut alırlarsa aynı imkandan faydalanacaklar. Yurt dışındaki yabancılar ve Türkler konut alırken KDV ödemeyecek. Türkiye Varlık Fonu istikrara katkı sağlayacak. Türkiye Varlık Fonu vizyon çereçeveseinde, hükümetin direktifleri çerçevesinde yönetilecek. Uluslararası standartlarda bir Varlık Fonu'nu inşaa etmek istiyoruz. Eleştirileri dikkate alıyoruz. 
Yeniden yapılandırmada başarılı bir sonuç elde ettik. Diğer konu ise vatandaşlarımızın yurtdışındaki varlıklarının buraya getirilmesi. Varlık Fonu bilanço oluşturma aşamasında. Birçok profosyenel yatırımcı varlıklarını yavaş yavaş Türkiye'ye getiriyorlar. Önümüzde referandum süreci var. Yavaş yavaş kampanyalara başlayacağız.     Maliye Bakanlığı olarak yeniden yapılandırmada sıradışı kampanya yapmıştık Varlık barışında da aynı şekilde sıradışı bir kampanya yapacağız. Vergi dışında da ocak ayında 4 milyar TL’lik özelleştirme gelirimiz oldu. Sektörel vergi indirimlerinin vergi gelirlerine maksimum olabilecek etkisi 1 milyar Türk lirası. Bütçe disiplininden vazgeçmeden mali alanı kullanacağız.
GELİR VERGİSİ Mükelleflerimiz geçtiğimiz 3 yılda ödemelerini düzenli ödemiş, vergilerini düzenli ödemiş mükelleflerimize yüzde 5 indirim uygulayacağız. Sigorta sektöründe yer alan acentalar ve komisyoncularda bu "yüzde 5" indirimine dahil olacaklar. Sadece 5 puan ile sınırlamak istemiyoruz. Başka kolaylıklarda sağlamak istiyoruz. KDV'de iade olacak kolaylıklar sağlayalım, zor gününde elinden tutalım. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca ödemeleri mükemmel, ama son 6 ayda ödemekte zorlanıyor. O zaman zor gününde de elini tutacağız. Devlet ve vatandaş arasında güveni arttıran bir düzenleme.
İŞSİZLİK ARTIŞI
2009 krizi sonrasında 7 milyon kişiye istihdam sağladık. 2016 yılında meydana gelen sıkıcı olaylar nedeniyle sıkıntılar yaşandı. 2017 yılında da asgari ücret desteğini 100 lira olarak vermeye uygulayacağız.  Bütçe açığına önem veriyoruz. Mali alan dikkat ederek düzelteceğiz.

haberturk

 

İlgili Haberler
left
right
 
22 Şubat 2017 Çarşamba 16:27
Okunma: 5793
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
 
Tarihte Bugün
1539 - Küba, İspanya'nın sömürgesi oldu.
1897 - İsviçreli Matthias Zurbriggen, Aconcagua zirvesine tırmanan ilk kişi oldu.
1900 - Giacomo Puccini'nin Tosca operası Roma'da ilk kez icra edildi.
1907 - Jamaika'da deprem: 1000'den fazla kiş öldü.
1920 - Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını kutladı.
1923 - Mustafa Kemal, Batı Anadolu'da geziye çıktı.
1923 - Londra New York arası ilk telefon görüşmesi yapıldı.
1923 - Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, İzmir'de öldü.
1924 - Türkiye'de Askerlik süresi 18 aya indirildi.
1926 - Borçlanma Kanunu TBMM'de kabul edildi.
1932 - Amerika Birleşik Devletleri'nde işsizlerin sayısının 8,2 milyona ulaştığı açıklandı.
1938 - T.C. Dışişleri Bakanlığı kuruluş kanunu kabul edildi.
1938 - Türkiye-Irak-İran-Afganistan arasında aktedilen Sadabat Paktı, TBMM'de onaylandı.
1938 - Norveç, Antarktika'nın Kraliçe Maud Toprakları olarak anılan bölgesi üzerinde hak iddia etti.
1941 - İstanbul Valiliği, Üniversite Talebe Birliği tüzüğünü onayladı; Talebe Birliği faaliyete geçti.
1943 - Sir Winston Churchill, Franklin Roosevelt ve Charles De Gaulle Casablanca Konferansı'nda bir araya geldiler.
1945 - Ekmek istihkakı kişi başına 450 grama çıkarıldı.
1950 - Sovyetler Birliği'nde MiG-17 jet uçağının ilk prototipi uçuş denemesini tamamladı.
1953 - Josip Broz Tito, Yugoslavya Devlet Başkanı oldu.
1954 - ABD'li sinema oyuncusu Marilyn Monroe, beyzbol oyuncusu Joe Dimaggio ile evlendi.
1962 - ABD uzay aracı Mariner II, Venüs'ün ilk yakın çekim fotoğraflarını dünyaya gönderdi.
1963 - Fransa Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle, Birleşik Krallık'ın Avrupa Ekonomik Topluluğuna (AET) girmesine karşı çıktı.
1964 - Meclis, Ortak Pazar anlaşmasını onayladı.
1969 - Amerika Birleşik Devletleri uçak gemisi Enterprise'da, Hawaii açıklarında patlama meydana geldi: 25 ölü.
1970 - Türk Lirası 1211 sayılı kanuna göre çıkarıldı.
1970 - Mahkum aileleri "genel af" için yürüyüş yaptılar.
1975 - Tüm Üniversite, Akademi ve Yüksek Okullar Asistanları Birliği (TÜMAS) kuruldu.
1983 - Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e fahri profesörlük ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin fahri hukuk doktorluğu unvanları verildi.
1985 - Martina Navratilova, kendisinin 100. tenis turnuvasını kazandı.
1987 - Uluslararası Ticaret Odası Vehbi Koç'u "Dünyada Yılın İşadamı" seçti.
1993 - Nubar Terziyan, Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Emek Ödülü"ne değer bulundu.
1994 - Bill Clinton ile Boris Yeltsin, füzelerin herhangi bir ülkeye hedeflenmesine son verilmesi ve Ukrayna'nın nükleer silah stoğunun yok edilmesi üzerinde anlaştılar.
1994 - Dört şehirlerarası yolcu otobüsüne yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 3 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Eylemleri PKK'nın (Kürdistan İşçi Partisi) askeri kanadı ARGK (Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu) üstlendi.
1995 - İlk kez verilen uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü, İstanbul'da yapılan bir törenle Lübnan'lı şair Adonis'e verildi.
1998 - Bir Afganistan kargo uçağı güneybatı Pakistan'da bir dağa düştü: 50 kişi öldü.
2000 - Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, beş Bosnalı Hırvat'ı, 1993 yılında Ahmiçi köyünde en az 103 Müslüman'ın katledilmesiyle ilgili olarak 25 yıl hapse mahkum etti.
2005 - Avrupa Uzay Ajansına (ESA) ait Huygens adlı uzay sondası Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyine indi.
2005 - Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti harekatına katılarak, Kabil Çok Uluslu Tugay Komutanlığı görevini 27 Ocak'ta 6 ay süreyle üstelenecek 28'inci Mekanize Piyade Tugayı için uğurlama töreni düzenlendi.
2007 - Venezuela'ya ait, Panama-Karakas seferini yapan çift motorlu bir yolcu uçağı, Kolombiya'nın kuzey doğusunda düştü: 14 kişi öldü.
 
Namaz Vakitleri
 
  • İmsak04:59
  • Güneş06:41
  • Öğlen13:09
  • İkindi16:36
  • Akşam19:15
  • Yatsı20:43
 
 
Anket
Denetim Hakkında Meslektaş ne kadar bilgili?
Çok Bilgili
Az Bilgili
Hiç bir fikri yok
 
 
Lig Puan Durumu
 
Takımlar
O
G
B
M
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 
Şampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
İktisadi Haber Ajansı Çözüm Ortağı
 
Arşiv
 
Süper Loto
31.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062224283446
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Sayısal Loto
02.11.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu062931324445
 
Şans Topu
30.10.2019 Tarihli Çekiliş Sonucu011030323403
 
Gazete Manşetleri
 
 
Kurumsal

İçerik

Denetim Gündemi

Denetim Haberleri

Teknoloji